Siirry sisältöön

Tapaninpäivänä se naksahti, aasinselkä nimittäin. Hektinen loppuvuosi ja ihana, mutta työteliäs joulu vaativat veronsa ja sitten ei enää jaksanut. Merkit on osattava lukea ja niitä on syytä kuunnella, muuten käy huonosti. Niinpä nimesimme meidän tapanin self-care day:ksi - itsehoitopäiväksi.

Meidän, Harrin ja minun, mottona on jo vuosia ollut raittiin ilman ja liikunnan elvyttävä vaikutus. Oli se sitten leppoisaa koiran kanssa kävelyä, parhaimmillaan metsässä, tai ihan kunnollista rehkimistä esim. puutarhassa tai lumikolan varressa, joskus jopa juoksulenkillä tai hiihtäen. Mutta kun ikää on tullut lisää, on alkanut huomata, ettei pelkkä toiminta enää riitä. Tarvitaan myös silkkaa olemista, ei-tekemisen tilaa. Sellaista aikaa, jolloin vain kuunnellaan itseä ilman suorittamista tai pakkoa.

Kehon kuunteleminen on kuitenkin oma taitolajinsa. Kun kohina päässä on oikein voimakas, ei kehon äärelle olemiselle tahdo millään vapautua tilaa. Vaikka silloinhan se nimenomaan tärkeää olisikin. Myllytalolla käytössä olevat rentoutumisen menetelmät on valittu tätä silmälläpitäen. Lähdimme tarkoituksellisesti hakemaan apuja itsehoitoon ja sellaisia työvälineitä, jotka toimivat meille. Sen takia meidän elpymisen päivä rakentui juuri niistä elementeistä.

Tapaninpäivämme sujui (sen kummemmin suunnittelematta) näin:

Hidas aamupala, hiljaisuutta.

Kehotietoista hengittämistä hämärässä pirtissä.

Yinjoogaa kynttilöiden valossa, omaa kehoa ja sen tarpeita kuunnellen.

Yinjoogan päätteeksi restoratiivisen joogan pitkä asana, jossa vain oltiin n.20min..

Ulkoilua koiran ja lumitöiden parissa.

Hyvää ruokaa.

Teimme vuorotellen toisillemme yksilöllisesti keholla soitettavan äänimaljarentoutushoidon, joka kesti n.45min..

Sen jälkeen heti perään teimme turvehaudehoidot, jossa jäimme pötköttelemään lämpimien hauteiden alle n.20min ajaksi rentouttavaa musiikkia kuunnellen.

Päivän päätteeksi menimme hiljaiseen saunaan.

Ja kyllä. Toimi. Harrista tuli jopa liiankin rentoutunut, alkoi puheet olla sen verran levottomia :D Mutta on merkillistä huomata, että kun antaa itselleen välillä luvan vain olla ja ottaa vastaan, aivot ikään kuin elpyvät, ideoita pulpahtelee, luovuus herää. Ja siksi tämä blogikin tästä tulla putkahti paperille.

Jos sinusta tuntuu, että näistä meidän keinoistamme palautua olisi sinulle hyötyä, ole rohkeasti yhteydessä. Me voimme rakentaa sinun (tai teidän) itsehoidon päivän juuri sinun näköiseksi, sinun tarpeitasi kuunnellen. Voit varata yksilöllisen hyvinvoinninpäivän tai -loman suunnittelunajan suoraan sivuiltamme.

Ja koska Hämeenlinna mahdollistaa monenlaisen itsehoidollisen tekemisen, kannattaa kurkata myös, mitä kaikkea muuta kaupunki tarjoaa hyvinvointisi edistämiseksi.

Pitämällä huolta itsestäsi, pidät huolta myös muista <3

Hengitä.

Myllytalolla 27.12.2022, Kirsi