Siirry sisältöön

Myllytalo suosittelee

Hämeenlinna on täynnä hienoja historiallisia käyntikohteita ja kaunista, puhdasta hämäläistä luontoa.

Mutta oletko jo tutustunut kaupungin uskomattoman hienoon valikoimaan upeita ravintoloita? Niistä löytyy varmasti jokaiseen makuun sopivia vaihtoehtoja.

Lisäksi Hämeenlinna on jokaisen kierrätystä harrastavan shoppailijan must-kohde. Kurkkaa alta laaja second hand, vintage ja kirpputori -valikoima ja vietä vaikka koko viikonloppu aarteita bongaillen.

Kysy meiltä lisää Hämeenlinnan tarjonnasta - autamme sinua mielellämme viihtymään kauniissa kaupungissamme!

ps. Tsekkaa täältä Hämeenlinnan kesätapahtumat 2023

Käyntikohteet

Hämeen linna

Historiallisia näyttelyjä ja vaihtuva näyttely. Yli 700 vuotta hämäläistä historiaa. Opastettuja kierroksia ja kahvila. Museokauppa, kesäravintola ja kesäkahvila.

Hämeenlinnan taidemuseo

Monipuolinen kuvataidekohde Hämeenlinnan keskustan läheisyydessä Verkatehtaan alueella. Koko perheen museo esittelee laajasti kuvataiteen eri virtauksia ajankohtaisia näyttelyitä unohtamatta. Kesäaikaan runsaasti opastettuja kierroksia.

Sibeliuksen syntymäkoti

Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymäkoti on sisustettu Jannen poikavuosien aikaan.

Skogster museo

Museo Skogster on Hämeenlinnan kaupunginmuseon päätoimipiste. Rakennuksessa sijaitsee Hämeenlinnan historiasta kertovien näyttelyiden lisäksi museokauppa.

Palanderin talo

Palanderin talossa pääsee tutustumaan porvarisperheen elämään Hämeenlinnassa sata vuotta sitten. Museo sijaitsee Hämeenlinnan keskustan 1800-luvun puutaloalueella. Taloon tutustutaan puolen tunnin välein alkavilla kierroksilla.

Museo Militaria

Museo Militaria on suomalaista sotahistoriaa ja sotilaselämää esittelevä museo. Museo sijaitsee Hämeen linnan naapurissa Linnankasarmilla.

Vankilamuseo Vankila

Suomen suurin vankilamuseo Vankila kertoo vankeinhoidon ja vankilaelämän historiasta tunteita herättävästi, ja saa pohtimaan ihmisyyden perimmäisiä kysymyksiä.

Honkalanrannan luonnonsuojelualue

Honkalanranta on yksityinen luonnonsuojelualue Hämeenlinnan Kahilistossa Katumajärven rannassa. Maisemaa entistämässä on kesälampaita. Alueelle on talkoovoimin valmistunut Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen lintutorni, lato, pitkospuut, luontopolku sekä laavu ulkoilijoille.

Evon retkeilyalue

Evon retkeilyalue sijaitsee Hämeenlinnan Lammilla. Evolla voit kävellä helpoilla luontopoluilla tai lähteä ilvesten patikkareiteille Asikkalaan ja Padasjoelle asti. Istutetun lohikalan tai luonnonkalojen narraaminen ilahduttaa kalastajia ja lapsiperheitä.

Aulangon näkötorni

Aulanko on suosittu matkailukohde Hämeenlinnassa, Vanajaveden rannalla, noin 5 km päässä Hämeenlinnan keskustasta. Historiallisen puistometsän luonto on kaunis mihin vuodenaikaan tahansa ja vasta kunnostetulta näkötornilta on huikeat näkymät yli Aulankojärven ja pitkälle siitä eteenpäin. Paikalla sijaitsee myös Tornikahvila.

Iittala village

Iittala on muotoilun, taiteen ja artesaanien kylä. Lasin lumoa, iloa taiteesta, käsityöläisten taidonnäytteitä, herkkuja herkkusuille. Iittalan naivistiselta Taideasemalta alkaa elämys, joka saa mielen iloiseksi!

Ravintoloita

Miller´s bbq

Ravintola Uoma

Popino

Lifestyle cafe Hemma

Puisto Brgr

Vanai Bistro & Bastu

Rantakasino

Tekemistä

Saajan talli

Aulanko outdoors

Natura viva

Hämeenlinnan teatteri

Ahveniston toimintapuisto

Seikkailupuisto HugoPark

Hämeenlinnan uusi kesäteatteri

Second hand shoppailua

Suomen Kasarmin Aarteet

Vintage vintti

Kantolan kellari

Lasten Kirppis Kirahvi

Osto ja myyntiliike Ilves

Boho second hand

Kirppis Herman

Kirpputori Portobello

KirppuLinna