Siirry sisältöön

Myllytalon hyvinvoinnin palveluiden valikoimaan kuuluu myös luonnolliset ja syvärentouttavat turvehaudehoidot. Turvehoidoissa käyttämämme turve on @lehtopeatoy:n nk. hoitoturvetta, joka on n. 5000 vuotta vanhaa. Hoidollisesti turvetta on käytetty jo tuhat vuotta eli mistään uudesta keksinnöstä ei varsinaisesti ole kysymys. Myllytalolla käytettävä turve on 100 % luonnontuote, johon ei lisätä mitään eikä siitä poisteta mitään. Turve tutkitaan tarkasti ennen hoitokäyttöönottoa ja puhtaus varmistetaan hygieniatestein.

Turvehaudehoito toteutetaan lämpimällä alustalla varustetulla hoitopöydällä. Turvehauteet (5kpl) lämmitetään 45-asteiseksi, jonka jälkeen ne asetetaan selän ja jalkojen päälle. Yhden hauteen paino on 3 kg, joten kehoa rentouttavan lämmittämisen lisäksi niillä on maadoittava, painopeittomainen vaikutus. Turvehauteiden päälle asetetaan lämmin peitto ja taustalle voidaan laittaa rentoutumista edesauttavaa musiikkia asiakkaan toiveet huomioiden.

Turvehaudehoitoon voidaan yhdistää myös hieronta. Hieronta toteutetaan lämpöpakkaukset hierottavalta kohdealueelta vuorotellen pois ottaen. Kokonaisvaltaisessa lempeässä hieronnassa käydään läpi pää, kädet, niska, hartiat, selkä ja jalat. Hoito päättyy muutaman minuutin hiljaisuuteen, jona aikana palaudutaan pikkuhiljaa takaisin tähän hetkeen.

Kummankin syvärentouttavan hoidon jälkeen on hyvä istahtaa hetkeksi ja nauttia rauhassa raikkaasta vedestä. Olla ja hengittää. Tässä ja nyt.