Siirry sisältöön
Työyhteisön hyvinvoinnin ja kehittämisen palvelut

Wanhan Koulun Rauha tarjoaa erinomaiset puitteet työyhteisön kehittämisen ja hyvinvoinnin päiville. Uniikki, juureva ja rauhallinen ympäristö mahdollistaa työpaikan rennon ilmapiirin vahvistamisen ja hyvänolon lisääntymisen.

Tarjoamamme ohjelmat ovat ammattitaidolla ja herkkyydellä toteutettuja ja niiden yksityiskohdat suunnitellaan aina toiveidenne mukaan. Tavoitteenamme on lisätä henkilökohtaisen ja työyhteisön hyvinvoinnin arvostamista sekä keho-mieliyhteyden ja yhteisöllisyyden vahvistamista.

Työhyvinvoinnin päiväsi voi sisältää esimerkiksi jotain seuraavista ohjelmista:

Taukoliikuntapakki tietokoneen äärelle. Tietoa taukoliikunnan ja nano-taukojen merkityksestä aivoterveydelle sekä fyysiselle hyvinvoinnille ja jaksamiselle. Konkreettisia harjoituksia ja käytännön helppoja ideoita työpäivän lomaan. Lopussa yhteinen reflektio teemasta ja sen arkeen siirtämisestä. Kesto 1,5h.

Mielen tyhjentämisen taito ennen työpäivää, työpäivän aikana ja sen jälkeen. Tietoa hermoston rauhoittamisesta sekä konkreettisia harjoituksia sen toteuttamiseksi (hengitys- ja meditaatioharjoitukset, kehotietoisuus, tässä ja nyt -oleminen). Lopuksi reflektiivinen keskustelu, jonka fokuksessa harjoitusten siirtäminen omaan arkeen. Kesto 2h.

Levon jooga taukoliikuntana. Tietoisen lepäämisen harjoittelu ja sen merkitys työpäivän aikana, jonka jälkeen laskeudutaan konkreettisten esimerkkien kautta 5- 15 min. kestäviin restoratiivisen joogan asentoihin. Loppuun varataan aikaa kokemusten jakamiselle ja reflektointinnille. Kesto 2h.

Yinjooga työhyvinvoinnin edistäjänä. Kehoa ja mieltä tasapainottava hetki sisältää pehmeän lempeitä syvävenytyksiä, jonka tavoitteena on keho-mieli-yhteyden vahvistaminen sekä itsen äärelle pysähtyminen. Yin sopiikin aidosti kaikille kehoille ikään, kankeuteen, kokoon tai aiempaan kokemukseen katsomatta eikä siinä ole oikeaa tai väärää tapaa olla. Hetken loppuun on varattu aikaa kokemusten jakamiselle sekä pohdinnalle, voisiko yinissä olla jotain, mikä voisi siirtyä omaan arkeen. Kesto 1,5h.

Äänimaljarentoutus hermoston rauhoittajana ja vireyden lisääjänä. Kynttilöin valaistu hirsisali hämmärretään, lattialle levitetään joogamatot ja kylmemmällä ilmalla myös angoravillaiset alustat. Ääniaallot kulkevat läsnäolijoihin sekä ilman että lattian kautta edesauttaen kehon kokonaisvaltaista rentoutumista. Esteettisesti kauniisti soivat laadukkaat Peter Hess -maljat yläsävelsarjoineen ovat lisäksi miellyttävä kokemus sellaisenaan. Rentoutuksen aikana saat vain olla, kukaan ei vaadi sinulta mitään, suorittaminen jää taakse ja voit levätä kauniiden äänien soinnissa. Loppuun on varattu aikaa kokemuksen reflektoinnille ja äänimaljojen kokeilulle. Kesto 75min..

Meditatiivinen yinjooga ja äänimaljarentoutus. Kehoa ja mieltä tasapainottava hetki alkaa lempeästi syvävenyttävällä yinjoogalla. Yinjoogassa kyse on kehotietoisuuden äärellä olemisesta, eikä siinä ole oikeaa tai väärää tapaa olla. Yin sopiikin oikeasti kaikille kehoille ikään, kankeuteen, kokoon tai aiempaan kokemukseen katsomatta. Joogahetken jälkeen maadoitutaan Peter Hess -äänimaljojen soinnin rentouttavaan kosketukseen ilman mitään suorittamista tai vaatimuksia. Lopuksi on varattu aikaa kokemksen reflektoinnille ja äänimaljojen kokeilulle. Kesto 2h.

Työhyvinvoinnin päiväsi Rauhassa voi näyttää esim. tällaiselta:

klo 9 Aamupala (tuorepuuro, marjasmoothie ja hedelmä, sekä kahvi ja
tee)
klo 10-11.30 Laskeutuminen hengityksen, kehon ja avaavien liikkeiden
äärelle
klo 11.30 Lounas (kana-/lohi-/kinkku-/kasviskiusaus, kaksi salaattia,
leipä ja levite), jonka jälkeen restoratiivinen ruokalevon hetki
klo 13.00 Selän hyvinvoinnin yinjooga
klo 14.00 Kahvi
klo 14.45 Gong- ja äänimaljarentoutus
klo 15.30 -15.45 Kotiinviemisten reflektointi ja kiitokset

Kaikki ohjelmiin liittyvät tarvikkeet löytyvät meiltä, mukaan tarvitaan ainoastaan lämmin kerrospukeutuminen, villasukat ja mahdollisesti oma vesipullo. Esimerkkipäivän hinta (sis. ohjelmat ja tarjoilut sekä suunnittelukäynnin paikanpäällä) on 900€ (sis. alv:t) / 10 henkilöä.

Ole rohkeasti yhteydessä, niin suunnitellaan sinua ja yhteisöäsi parhaiten palveleva kokonaisuus yhdessä! Halutessasi voimme sopia myös tutustumiskäynnin paikanpäälle.

Soita tai viestittele Harrille puh. 0400 86042 / harri.tuomi@myllytalo.fi