Siirry sisältöön

Hyvä ruoka, parempi mieli. Niin se vain usein menee. Vaikka meillä Myllytalolla ei olekaan tarjolla varsinaisia ruokapalveluita, on Hämeenlinna onneksi sellaisia pullollaan. Useasta ravintolasta voi paikan päällä syömisen lisäksi tilata ruuat kuljetuksella tai hakea mukaan. Myllytalolla huoneistoissa tai saunan vuokrauksen yhteydessä LatoSpa:ssa syöminen on kiva vaihtoehto, jos haluaa nauttia ruuasta rauhassa vain oman porukan kesken.

Tässä meidän vinkkimme ruuasta nauttimiseen kauniissa kaupungissamme .

Miller´s bbq

Ehdoton suosikkimme on Miller´s bbq, eikä vähiten sijaintinsa vuoksi. Myllytalolta tähän uniikkiin ravintolaan on matkaa vain kivenheitto, jonka taittaa helposti kävellen. Miller´sin ehdoton kunkku on 22h tuntia haudutettu brisket, mutta myös kasvisruokailijalle löytyy erinomaisia vaihtoehtoja. Ruoka on monenikäisen suuhun sopivaa ja konstailematonta, Texas-tyyliin. Miller´sin ruuan voi syödä paikanpäällä tai sen voi hakea mukaan.

Ravintola Uoma

Ravintola Uoma sijaistee kaupungin keskustassa ja mainitseekin olevansa tasokas korttelibistro. Lounaan lisäksi tarjolla on menu -vaihtoehtoja, jotka vievät kielen mennessään. Ruoka on pohjoismaista ja lähituottajien tarjontaan painottunutta, eikä taatusti tuota pettymystä.

Popino

Popino on ilahduttanut hämeenlinnalaisia Italialais-painotteisella ruuallaan jo yli 30 vuotta. Tarjolla on sekä annoksina tarjoiltua lounasta että a la carte -listaa. Popino on takuuvarma ravintola monenlaiseen makuun kaiken ikäisille ja se sijaitsee kaupungin keskustassa. Popinolla on myös take away -mahdollisuus.

Ravintola Piparkakkutalo

Piparkakkutalon löydät kirkon takaa, vanhasta idyllisestä jugend-tyylisessä puutalosta. Myös se on palvelut asiakkaita yli 30 vuotta ja edustaa siten monella tapaa perinteitä. A la carte -ruoka on kuitenkin tuotu tähän päivään ja menun luvataan vaihtuvan viisi kertaa vuodessa. Elämyksellinen kolmen tai viiden ruokalajin yllätysmenu on yllätyksistä pitävän vaihtoehto.

Puisto Brgr

Rennossa Puisto Brgr:ssa tarjoillaan artesaani burgereita ja muita hämäläisen katukeittiön makuja. Ravintola avattiin vuonna 2022, joten se edustaa uudempaa, raikasta tuulahdusta Hämeenlinnan ruokamaailmassa. Fast casual -ruuasta nautitaan tunnelmallisen hämärässä ympäristössä. Ravintola sijaitsee lähellä kirkkoa.

Vanai Bistro & Bastu

Ravintola sijaitsee industrial-tyylisessä tehdas-miljöössä Hämeenlinnan suosituimman ulkoilureitin, nk. rantareitin, varrella Vanajaveden tuntumassa. Menu vaihtelee sesongin mukaan, jonka lisäksi voi nauttia coctailbaarin taidokkaista drinkeistä. Huomioi myös sunnuntaibrunssi!

Bora

Välimeren keittiöön erikoistunut ravintola sijaitsee Hätilässä, n. 2km päässä Myllytalolta. Arkisin tarjolla on seisova lounaspöytä ja herkulliset pizzat valmistuvat avotulella. Tilavassa ravintolassa ruokailee kerralla suurempikin porukka.

Etnisiä ravintoja Hämeenlinnassa löydät mm. seuraavista vaihtoehdoista:

Aasialainen ravintola Ajito & Sushi.

Nepalilainen ravintola Himalaya kitchen.

Vietnamilainen ravintola Kauno kitchen.

Välimeren makuja ja kebabia Ravintola Kimene.

Hyvää makumatkaa Hämeenlinnassa, et varmasti tule pettymään!

Myllytalolla 15.8.2023, Kirsi

ps. Hämeenlinnan kahviloista tulossa erillinen blogi - lisää herkkuja siis luvassa :)