Hyvinvointia luonnosta

Kireitä siimoja Katumalla

Mika Soramäki

Katumajärvi sijaitsee vain kiven heiton päässä Myllytalolta. Patikoimme järvelle, jossa narraamme ahvenia. Retken lomassa voimme nauttia termoskahvit ja sämpylät. Mikäli saalista saadaan, käsittelemme kalat oppaan johdolla ja pakkaamme ne mukaan. Retki sisältää kalastusvälineet (pilkki, jakkara, syötit, kaira).

Kesto n. 3 tuntia, 40 €/hlö.


Lumimiehen jäljillä

Mika Soramäki


Aulangon luonnonsuojelualue sijaitsee n. kuuden kilometrin päässä Myllytalolta. Opas on vastassa Aulangon ulkoilumajalla, josta aloitamme lumikenkäretken Aulangon upeaan luontoon ja tutustumme paikan historiaan ja nähtävyyksiin. Reitin varrella nautimme nokipannukahvit ja paistamme makkaraa. Retken päätteeksi on mahdollisuus avantouintiin. Hintaan kuuluvat lumikengät, nuotiokahvit ja makkarat.

Kesto n. 3 tuntia, 40 €/hlö.


Patikkaretki majavan valtakuntaan

Mika Soramäki

Evon retkeilyalue sijaitsee alle 50 kilometrin päässä Myllytalolta. Opas on vastassa Evo-keskuksella, jossa hän kertoo retkeilyalueesta ja Evon mielenkiintoisesta historiasta. Täältä siirrymme Kotisten aarnialueen laidalle tilaajan autolla ja jatkamme alueelle patikoiden. Kotisten aarnialue on ainutlaatuinen vanhan metsän suojelualue, jossa voimme nähdä mm. yli 400 vuotiaita mäntyjä, valtavia haapoja ja tutustua sen monipuoliseen eläimistöön. Käymme Euroopan suurimman jyrsijän, majavan, pesällä ja tutustumme sen elämään ja elinympäristöön. Lopuksi nautimme nuotiokahvit ja voileivät laavulla (sisältyvät hintaan).

Retken kesto matkoineen noin 5 h, patikkaretken pituus alkaen 2 km. Hinta 60 € /hlö.


MYLLYTALO | Myllytalontie 4, 13270 Hämeenlinna | Harri: 0400 861042 | Kirsi: 040 5443784 | Email etunimi.sukunimi@myllytalo.fi